Æg og sundhed
Ægget er en lille pakke, der indeholder alt hvad der skal til, for at skabe en kylling. Derfor er ægget også en af de få fødevarer, der indeholder næsten alle de næringsstoffer, vores krop skal bruge for at fungere. Næringsstoffer kan opdeles i mikro- og makronæringsstoffer, hvor mikronæringsstoffer henviser til vitaminer og mineraler, mens makronæringsstoffer henviser til fedt, protein og kulhydrat.
Æg indeholder:
Protein, fedt, en række vitaminer og mineraler
Æg indeholder ikke:
Kulhydrater (kun meget lidt), fibre og C-vitamin
Fedt og protein er brændstof for kroppen, mens vitaminer og mineraler er med til at sikre livsvigtige funktioner.
Æg er en god, sund og miljøvenlig råvare, der mætter godt. Samtidig er det en meget alsidig fødevare. Æg kan tilberedes på mange forskellige måder: kogt, pocheret, stegt, bagt osv. og indgår som centralt element i mange skønne retter.
Èt æg – Én powerfood
Du kan læse mere om æggets komponenter på disse sider.