Om brancheorganisationen


Danske Æg er en brancheorganisation, hvis medlemmer er andre foreninger, herunder ægproducenter samt virksomheder inden for ægbranchen. 

Danske Æg’s formål er at varetage medlemmernes fælles interesser overfor danske og udenlandske myndigheder og andre organisationer via Samarbejdsudvalget for Fjerkræ, samt at fremme produktion og afsætning af danske æg og ægprodukter.

En række opgaver indenfor blandt andet bekæmpelse af fjerkræsygdomme, miljøforhold med videre er henlagt til løsning via Samarbejdsudvalget for Fjerkræ.

Foreningen ledes af en bestyrelse og har herudover nedsat et virksomhedsudvalg. Bestyrelsen består af otte medlemmer og en observatør:

Ivan Noes Jørgensen, adm. direktør, DAVA Foods (formand)

Ole Bruhn, ægproducent (næstformand)

Jens Skovgaard-Jensen, ægproducent

Jann Dollerup Vig Jensen, koncernchef, Danæg

Lars H. Thomsen, kvalitetschef, Danæg A/S

Kristian Ramstad, Supply Chain Manager DAVA Foods

Bøgh Hansen, ægproducent

Jørgen Nødgaard Hansen, ægproducent

Observatør, Søren T. Bruun, Vallø Øko ApS

Læs Danske Ægs vedtægter her

 

Vil du vide mere? Så kan du her læse om Danske Æg-mærket, projekter i danske æg og branchekoden.