Hvad står DANSKE ÆG-mærket for?
DANSKE ÆG-mærket er at finde på æggets skal og vil oftest også være på æggebakken. DANSKE ÆG-mærket sætter et højt niveau af fødevaresikkerhed, kvalitet og dyrevelfærd. Hvert led i produktionskæden har specifikke kriterier, som skal være opfyldt, og som kontrolleres årligt. Kriterierne er nærmere defineret i Brancheforeningen Danske Ægs branchekode. Ikke alle danske æg kan få DANSKE ÆG-mærket. Kun æg, som leveres fra pakkerierne DAVA Foods, DANÆG og Vallø Øko, lever op til de krav, der stilles.
Æg med DANSKE ÆG-mærket er af dansk oprindelse og kvalitet. De danske landmænd producerer æggene med omtanke og stolthed. Og du får kun æg fra høner opdrættet i Danmark.
Æg med DANSKE ÆG-mærket er med helt i top blandt verdens sikreste æg. Produktionen er underlagt verdens nok strammeste kontrolprogram, hvor hønerne blandt andet testes for alle typer salmonella hver uge i hele produktionsperioden. Og så er der garanti for, at æggene har været opbevaret på køl hele vejen fra landmand til køledisk.
Æg med DANSKE ÆG-mærket er ligesom andre æg præcis, som naturen har skabt dem. De er rige på protein og indeholder ifølge analyser fra DTU Fødevareinstituttet en lang række vitaminer og mineraler. FAO og WHO betegner proteinet i æg som værende af høj kvalitet, fordi biooptageligheden er høj.
I den danske ægproduktion er dyrevelfærden i top. Æggene er produceret under gode forhold og med høje krav til hønernes trivsel og velfærd gennem hele produktionsperioden. I modsætning til mange udenlandske høner, bliver danske høner ikke næbtrimmet.