Buddhabowl med quinoa og courgette-nudler

 
3_Buddhabowl-med-quinoa-og-courgette-nudler.jpg
 

Det skal du bruge

6 personer
Ca. 30 minutter

 
  • 350 g quinoa

  • 2 lime

  • 2 tsk olivenolie

  • Salt og peber

  • 6 æg

  • 200 g grønkål

  • 1 courgette, 250 g

  • 12 små

  • dadeltomater

  • 3 avocado

  • 50 g feta

  • 2 tsk chiliflager

  • 6 spsk

  • solsikkefrø

  • 2 tsk olivenolie

  • 1 spsk limesaft

Tilbehør

  • Groft hvedebrød, 300 g

 

Sådan gør du

Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa efter anvisning på pakken.
Hæld vandet fra i en si og kom quinoa i en skål.
Pres saften af limefrugterne, gem 1 spsk. Bland quinoa med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Kog æggene i 8 minutter, de skal være næsten hårdkogte. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Pil æggene og skær dem i halve.

Skyl grønkål og hak det i mindre stykker. Kom hakket grønkål i et dørslag og hæld kogende vand over så kålen lige falder sammen og får en smuk grøn farve.

Skyl courgette og riv den i ”nudler” med et juliennejern eller en spirelli.

Skyl og halver tomater.

Halver avocado, fjern sten og skær i skiver.

Smuldr feta.

Fordel alle tingene i ”bunker” i seks skåle eller på et stort fad. Drys med chiliflager og solsikkefrø.
Dryp med olivenolie og limesaft.

Anina Kjær