Buddhabowl med quinoa og courgette-nudler
Det skal du bruge
6 personer
Ca. 30 minutter
350 g quinoa
2 lime
2 tsk olivenolie
Salt og peber
6 æg
200 g grønkål
1 courgette, 250 g
12 små
dadeltomater
3 avocado
50 g feta
2 tsk chiliflager
6 spsk
solsikkefrø
2 tsk olivenolie
1 spsk limesaft
Tilbehør
Groft hvedebrød, 300 g
Sådan gør du
Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa efter anvisning på pakken.
Hæld vandet fra i en si og kom quinoa i en skål.
Pres saften af limefrugterne, gem 1 spsk. Bland quinoa med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Kog æggene i 8 minutter, de skal være næsten hårdkogte. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Pil æggene og skær dem i halve.
Skyl grønkål og hak det i mindre stykker. Kom hakket grønkål i et dørslag og hæld kogende vand over så kålen lige falder sammen og får en smuk grøn farve.
Skyl courgette og riv den i ”nudler” med et juliennejern eller en spirelli.
Skyl og halver tomater.
Halver avocado, fjern sten og skær i skiver.
Smuldr feta.
Fordel alle tingene i ”bunker” i seks skåle eller på et stort fad. Drys med chiliflager og solsikkefrø.
Dryp med olivenolie og limesaft.