Shakshuka

 
4_Shakshuka.jpg
 

Det skal du bruge

4 personer
Ca. 30 minutter

 
  • 1 skalotteløg, 30 g

  • 1 fed hvidløg

  • 1 rød snack peber, 100 g

  • 2 tsk olivenolie

  • 1 spsk koncentreret tomatpure

  • 2 tsk chiliflager

  • 2 tsk spidskommen

  • 2 tsk paprika

  • 2 dåser flåede og hakkede tomater, a 400 g

  • 1 tsk sukker

  • Salt og peber

  • 4 æg

Pynt

  • 1 lille bundt bredbladet persille

  • 100 g feta

Tilbehør

  • Fladbrød, pitabrød eller andet hvedebrød, gerne fuldkorn, 200 g

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Pil og hak løg og hvidløg.

Skyl snack peber, fjern kerner og skær den i tern.

Varm olie ved god varme i en gryde, der kan gå i ovnen.

Svits løg og hvidløg til det lige falder sammen.

Tilsæt koncentreret tomatpure og krydderier. Kog ind i et minut.

Tilsæt de flåede tomater og peberfrugttern, skru ned til svag varme og lad det simre i 10 minutter.

Smag til med sukker, salt og peber.


Lav fire fordybninger i tomatsaucen og slå æggene ud i hvert ”hul”.

Sæt gryden i ovnen og bag 6-8 minutter til æggene lige sætter sig.

Eller læg låg på gryden, skru ned til middel varme og lad den stå 6-8 minutter.

Skyl og hak persille groft.

Pynt med hakket persille og smuldret feta.

Server varmt brød til.

Tips

  • Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor man laver retten med flere krydderier bl. a. røget paprika, kardemomme, kanel og gurkemeje.

  • Saucen kan også hældes over i et ovnfast fad og bages færdig i ovnen.

  • Hvis man vil have en mere fyldig ret, kan man tilsætte en courgette skåret i tern.

Anina Kjær