Shakshuka
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 30 minutter
1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
1 rød snack peber, 100 g
2 tsk olivenolie
1 spsk koncentreret tomatpure
2 tsk chiliflager
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
2 dåser flåede og hakkede tomater, a 400 g
1 tsk sukker
Salt og peber
4 æg
Pynt
1 lille bundt bredbladet persille
100 g feta
Tilbehør
Fladbrød, pitabrød eller andet hvedebrød, gerne fuldkorn, 200 g
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skyl snack peber, fjern kerner og skær den i tern.
Varm olie ved god varme i en gryde, der kan gå i ovnen.
Svits løg og hvidløg til det lige falder sammen.
Tilsæt koncentreret tomatpure og krydderier. Kog ind i et minut.
Tilsæt de flåede tomater og peberfrugttern, skru ned til svag varme og lad det simre i 10 minutter.
Smag til med sukker, salt og peber.
Lav fire fordybninger i tomatsaucen og slå æggene ud i hvert ”hul”.
Sæt gryden i ovnen og bag 6-8 minutter til æggene lige sætter sig.
Eller læg låg på gryden, skru ned til middel varme og lad den stå 6-8 minutter.
Skyl og hak persille groft.
Pynt med hakket persille og smuldret feta.
Server varmt brød til.
Tips
Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor man laver retten med flere krydderier bl. a. røget paprika, kardemomme, kanel og gurkemeje.
Saucen kan også hældes over i et ovnfast fad og bages færdig i ovnen.
Hvis man vil have en mere fyldig ret, kan man tilsætte en courgette skåret i tern.