Hverdagstærtebund og hverdagsæggemasse

 
TAERTEBUNDE.jpg
 

Det skal du bruge

10 små eller 2 store

 

Æggemasse:

  • 400 g helæg

  • 0,2 l fløde

  • 0,2 l mælk

  • 7 g salt

  • 2 g peber, friskkværnet

  • 1 g muskatnød

  • 150 g salatost eller fetaost

Tærtedej:

  • 100 g rugmel

  • 100 g hvedemel

  • 200 g Ølandshvedemel

  • 10 g bagepulver

  • 120 g smør

  • 5 g salt

  • 200 g skyr

  • Evt. 20 g vand

 

Sådan gør du

Tærtebund:

Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør HURTIGT sammen til en fast dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.

Rul dejen tyndt ud (2,5 mm) og kom i små engangsforme 17 cm diam. eller to store forme.

(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)

Æggemasse:

Blend æggene luftige med mælken og tilsæt salt, peber og friskrevet muskatnød.

Fordel cirka 400 gram grønsager i hver tærtebund og hæld æggeblandingen over.                                                                              

Drys med store stykker ost

Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.

Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk en plade eller et stykke bagepapir.

VIGTIGT: Check at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden og bag evt. lidt  længere

Anina Kjær