Hverdagstærtebund og hverdagsæggemasse
Det skal du bruge
10 små eller 2 store
Æggemasse:
400 g helæg
0,2 l fløde
0,2 l mælk
7 g salt
2 g peber, friskkværnet
1 g muskatnød
150 g salatost eller fetaost
Tærtedej:
100 g rugmel
100 g hvedemel
200 g Ølandshvedemel
10 g bagepulver
120 g smør
5 g salt
200 g skyr
Evt. 20 g vand
Sådan gør du
Tærtebund:
Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør HURTIGT sammen til en fast dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud (2,5 mm) og kom i små engangsforme 17 cm diam. eller to store forme.
(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)
Æggemasse:
Blend æggene luftige med mælken og tilsæt salt, peber og friskrevet muskatnød.
Fordel cirka 400 gram grønsager i hver tærtebund og hæld æggeblandingen over.
Drys med store stykker ost
Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.
Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk en plade eller et stykke bagepapir.
VIGTIGT: Check at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden og bag evt. lidt længere