smørrebrød med Jordskokker, porremayo, syrlige æbler og sprødt løgdrys
Det skal du bruge
10 halve madder
25 g Sprøde løg (separat opskrift)
10 g radiseskud
JORDSKOKKER
0,5 kg Vaskede Jordskokker med skræl
10 g rapsolie
3 g Salt
2 g Friskkværnet peber
Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer til jordskokkerne er super møre og skallen næsten karamelliseret.
Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.
Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag
MAYO
50 g Mørkegrøn porretop
150 g Neutral olie
50 g æggeblomme
10 g Sennep
10 g Eddike
3 g Salt
2 g Friskkværnet peber
RESTEN
30 g Røde Æbler med skræl
10 g Æbleeddike
0,3 kg bagte jordskokker
Sådan gør du
Porremayonnaise
Step 1
Kom porregrønt og olie i en blender og blend det i flere minutter til det er en fuldstændig glat masse. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.
Step 2
Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor. Kør det hele ved høj hastighed og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens. Smag til med friskkværnet peber
Skær æbler i 1 cm både
Del bådene i 1 cm trekanter
Vend æblebådene m æbleeddike og lad stå 5 minutter
Portionering
Jordskokker 20 g/2 skiver
Porremayo 5 g/ 3 dutter
Syrlige æbler 5 g
Stegte løg 2 g
Radiseskud 1 g