Gulerodskage med daddelcreme

 
GULERODSKAGE_02.jpg
 

Det skal du bruge

Ca 1,5 kg kage

 
  • 300 g mørk farin

  • 1 dl majsolie

  • 250 g æg

  • 150 g hvedemel

  • 125 g kikærtemel       

  • 10 g bagepulver    

  • 10 g kanel

  • 4 g nelliker

  • 2 g salt

  • 2 g natron

  • 650 g gulerødder revne

  • 75 g valnødder hakkede

  • 200 g kogte limabønner hakkede

Topping

  • 140 g dadler uden sten

  • 40 g STÆRK kaffe (mål på kaffepulver)

  • 250 g frisk flødeost

  • Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme

 

Sådan gør du

Pisk farin og olie sammen.

Pisk æg i lidt efter lidt.

Pisk længe, til blandingen bliver lys og cremet.

Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron og bland det i dejen.

Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og limabønner.

Bag i halv gastro smurt med fedtstof, ca. 30-45 minutter ved 175 grader.

Afkøl kagen og smør med daddeltopping.

Anina Kjær