Gulerodskage med daddelcreme
Det skal du bruge
Ca 1,5 kg kage
300 g mørk farin
1 dl majsolie
250 g æg
150 g hvedemel
125 g kikærtemel
10 g bagepulver
10 g kanel
4 g nelliker
2 g salt
2 g natron
650 g gulerødder revne
75 g valnødder hakkede
200 g kogte limabønner hakkede
Topping
140 g dadler uden sten
40 g STÆRK kaffe (mål på kaffepulver)
250 g frisk flødeost
Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme
Sådan gør du
Pisk farin og olie sammen.
Pisk æg i lidt efter lidt.
Pisk længe, til blandingen bliver lys og cremet.
Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron og bland det i dejen.
Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og limabønner.
Bag i halv gastro smurt med fedtstof, ca. 30-45 minutter ved 175 grader.
Afkøl kagen og smør med daddeltopping.