Fyldte pandekager med karryris og indisk spinat
Det skal du bruge
10 pers/10 stk. pandekager
Spinatsovs
200 g løg i tern 1x1 cm
15 g hvidløg
15 g frisk grøn chili
20 g frisk ingefær
20 g neutral olie
3 g spidskommen
5 g garam masala
3 g blendet, tørret koriander
3 g gurkemeje
500 g frossen spinat + væden fra spinat
200 g friske tomater i tern 2x2 cm
5 g sukker
170 g yoghurt sødmælk
5 g salt
2 g friskkværnet peber
One pot karry-ris
150 g løg i både 0,5 cm
20 g olie
6 g karry stærk
150 g basmati ris, vasket
Ca. 4 dl vand
200 g kokosmælk
150 g broccoli snittet 0,5 cm
150 g gulerødder i strimler 0,5x0,5x3
200 g grønne flækærter, kogt
6 g salt
150 g Springløg snittet 0,3 cm
80 g frisk koriander, hakket
10 stk. pandekager (20 cm diam)
200 g revet mozzarella
Sådan gør du
Karry-ris
Steg løgene i olie og rist til løgene bruner.
Tilsæt karry og rist det grundigt i ca. 3 minutter. Tilsæt ris og rist 2 minutter
Tilsæt vand og kokosmælk.
Kog retten op og rør i gryden.
Lad retten koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern gryden fra varmen.
Tilsæt broccoli, gulerødder og flækærter. Vend det hele sammen og lad stå i 10 minutter under låg.
Afkøl risene lidt og tilsæt forårsløg og koriander.
Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risretten ikke er tilpas sovset
Rul eller fold pandekagerne med 150 g pr stk.
Spinatsovs
Kom løg, hvidløg, chili, ingefær og olie i en blender og blend det hele groft.
Hæld i tykbundet gryde eller kipsteger og steg til det bruner let.
Tilsæt spidskommen, garam masala, tørret blendet koriander og gurkemeje og steg 2-3 minutter.
Tilsæt spinaten og dæk retten med låg. Lad simre 5-7 minutter.
Tilsæt de friske tomater, sukker og yoghurt og kog retten igennem.