Farsbrød med løgsovs og ribsgele
Det skal du bruge
Antal pers. 10
3 g loppefrøskaller/Husk 0,075 l vand
300 g brune champignon/kejserhatte i tern 1x1
200 g løg i tern 1x1
10 g hvidløg hakket fint
40 g olie til stegning
200 g limabønner kogt al dente
90 g havregryn
220 g kogte hvid quinoa
10 g stærk sennep
10 g tamari
75 g valnødder hakket 1x1
10 g salt
2 g friskkværnet peber
2 g frisk løvstikkeblade og stilk hakket fint
120 g helæg
Løgflødesovs seperat opskrift 1,5 kg sovs
Sådan gør du
Bland husk og vand og lad det stå i 10 minutter
Skær svampene i tern 1x1 cm og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.
Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie
Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm
Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.
Tilsæt det tyknede husk
Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber
Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.
Tilsæt æg og rør et øjeblik
Form farsen til 2 stk. farsbrød
Bag ca. 30 minutter ved 180 grader.
Overhæld farsbrødet med varm sovs og server straks med ekstra ribsgele.