Æg & Sundhed 2015

Formålet med projektet er at lave en bred informationsindsat om æg i relation til sundhed og ernæring - en informationsindsats som beror på den viden, der er genereret i de forrige års projekter om æg og sundhed.  Resultaterne vil blive formidlet bredt i branchen.

Æg er en meget alsidig fødevare, der indeholder alle essentielle næringsstoffer med undtagelse af Cvitamin. Samtidig indeholder æg kun 11 g fedt pr. 100 g hvor af 57 % er umættede fedtsyrer. Der hersker dog stadig mange misforståelser omkring sundheden af æg i kosten såsom anbefalet dagligt indtag, kolesterolindtag m.v. hvor nyeste forskning viser at tidligere resultater ikke holder stik, men som alligevel er udbredte fordomme i befolkningen.

En central del af projektet vil derfor være at komme disse fordomme til livs ved at fortsætte en bred formidlingsindsats målrettet både de ernæringsprofessionelle, sundhedsmyndigheder, relevante NGO'er og derfra videre ud til forbrugerne.

Ud over netværk og dialog med  fageksperter vil der være aktiviteter målrettet formidling til både sundheds- og ernæringsprofessionelle og forbrugere heriblandt børn (via madskoler) og via aktiviteter på Dyrskuer og fødevareevents.

Projektet afsluttes 31/12 2015

Projektet støttes af Fjerkræafgiftsfonden.

Anina Kjær