Det perfekte smilende æg

 
Smilende+æg.jpg
 

Det skal du bruge

2 personer
2 æg L eller XL


Sådan gør du:
Bring 1 ¼ cm vand i kog i en gryde med låg. Lad det koge ved middel til høj varme, så der er damp i hele gryden. Kom æggene forsigtigt i gryden. Læg låg på og fortsæt kogningen i damp i 7 minutter. Tag gryden fra varmen og hæld kold vand over æggene. Tag æggene op og server dem.

Tips

  • Metoden – mængden af vand og kogning i damp kan bruges til 1-6 æg – bare de kun ligger i ét lag. Metoden sikrer, at hviden bliver fast og blommen bliver flydende.

  • Hvis æggene har stuetemperatur, når de kommes i det kogende vand, så er risikoen for, at skallen knækker langt mindre, end hvis de kommer direkte fra køleskabet.

  • M og S æg skal koge lidt kortere – 6-6½ minut. hvis de skal være smilende.

  • Det er nemt at pille smilende æg. Slå den tykke ende af ægget i bordet og pil ægget.

Anina Kjær