Æg og sundhed
Opskrifter
Praktisk info om hønsehold
Vær med til at fejre Æggets Dag
World Egg Day fejres hvert år den anden fredag i oktober. Her hyldes ægget verden over med mange forskellige initiativer og arrangementer. I år falder World Egg Day fredag d. 11. oktober og fejres i alle verdenshjørner med alt fra æggefestivaller og maddyster til særlige arrangementer for skolebørn eller uddeling af æg til folk i nød.
I Danmark sætter vi fokus æggets mange egenskaber, og hvis du har lyst til at fejre Æggets dag hjemme hos dig, så har vi her et par tips til hvad du kan gøre:
Tænk æg ind i både din morgenmad, frokost og aftensmad
Du kan hente inspiration til opskrifter med æg her: Opskrifter fra hele verdenFarv æg i flotte mønstre
Det behøver ikke kun være en påsketing at pynte op med farvede æg. Du kan sagtens lave fine dekorative æg i flotte efterårsfarver. Pust æggehvide og –blomme ud af skallen (brug dem i en kage, lav omeletter eller lignende). Kog æggeskallerne sammen med f.eks. løgskaller, rødbedestykker, teblade, spinat eller kaffegrums. Når æggene er farvede, kan man ridse gennem farven med en nål – det giver en hvid dekoration. Drypper du æg med stearin inden det kommer ned i det farvede vand, får ægget hvide mønstre, fordi de ikke bliver farvede der, hvor stearinen dækker.
Du kan dele både dine æggeretter og kreative idéer med os på instagram @godtfordig. Brug #worldeggday #danskeæg.
Dette er blot et par idéer – og heldigvis er det jo kun fantasien der sætter grænser. Vi håber, at det kan være med til at inspirere dig, og vi er sikre på, at du har mange spændende idéer til, hvordan æggets skal fejres. God fornøjelse!
Der er så meget at fejre – æg har potentiale til at brødføde verden
World Egg Day blev afholdt for første gang i 1996, og siden da er ægget og dets alsidighed blevet fejret gennem en lang række begivenheder internationalt.
Æg spiller en vigtig rolle i forhold til at brødføde mennesker rundt om i verden. Ægget er en unik pakke af næringsstoffer, og indeholder næsten alle de vitaminer og mineraler som kroppen har brug. Ægget er også en god, billig og klimavenlig kilde til animalsk protein, og så er der ingen ingrediens som æg, der kan binde resterne fra dit køleskab sammen. Har du en pakke æg stående, kan du minimere madspild og samtidig kreere sunde hjemmelavede alternativer hurtigere end det tager at køre ned til det lokale pizzeria.