Sådan koger du det perfekte blødkogte æg

 
blødkogt+æg+i+æggebæger.jpg
 

Du skal bruge
2 æg, L eller XL (til 2 personer)

Sådan gør du 
Bring 1 ¼ cm vand i kog i en gryde med låg. Lad det koge ved middel til høj varme, så der er damp i hele gryden. Kom æggene forsigtigt i gryden. Læg låg på og fortsæt kogningen i damp i 6 ½ minut. Tag gryden fra varmen og hæld kold vand over æggene. Tag æggene op og servér dem. 

Tips

  • Mængden af vand og kogning i damp kan bruges til 1-6 æg – bare de kun ligger i ét lag. Metoden sikrer, at hviden bliver fast og blommen bliver flydende.

  • Small og medium æg skal koge lidt kortere tid, hvis de skal være blødkogte. Hvis small og medium æg koges 6½ minut, kan de bruges som smilende æg.

  • Det er nemt at pille blødkogte/smilende æg. Slå den tykke ende af ægget i bordet og pil ægget.

  • Kolde blødkogte æg fra køleskabet kan genopvarmes ved at bringe ca. 1 cm vand i kog med låg. Kom de kogte æg i og kog ved damp i 3 ½ minut for large og x-large æg.

Opskrift+1_Blødkogt+sitecore_Tegnebræt+1.png
Anina Kjær