Sådan koger du det perfekte blødkogte æg
Du skal bruge
2 æg, L eller XL (til 2 personer)
Sådan gør du
Bring 1 ¼ cm vand i kog i en gryde med låg. Lad det koge ved middel til høj varme, så der er damp i hele gryden. Kom æggene forsigtigt i gryden. Læg låg på og fortsæt kogningen i damp i 6 ½ minut. Tag gryden fra varmen og hæld kold vand over æggene. Tag æggene op og servér dem.
Tips
Mængden af vand og kogning i damp kan bruges til 1-6 æg – bare de kun ligger i ét lag. Metoden sikrer, at hviden bliver fast og blommen bliver flydende.
Small og medium æg skal koge lidt kortere tid, hvis de skal være blødkogte. Hvis small og medium æg koges 6½ minut, kan de bruges som smilende æg.
Det er nemt at pille blødkogte/smilende æg. Slå den tykke ende af ægget i bordet og pil ægget.
Kolde blødkogte æg fra køleskabet kan genopvarmes ved at bringe ca. 1 cm vand i kog med låg. Kom de kogte æg i og kog ved damp i 3 ½ minut for large og x-large æg.