Brioche med selleribøf, coleslaw, chilimayo og syltede løg

 
SELLERIBOEF.jpg
 

Det skal du bruge

10 stk.

 

Selleribøf

  • 0,8 kg knoldselleri revet i fine strimler på grøntsnitter MÅ IKKE RIVES DAGEN FØR

  • 5 g hvidløg revet fint

  • 100 g lagret, fast ost fint revet

  • 75 g bredbladet persille hakket fint

  • 100 g rasp

  • 150 g æg

  • 6 g Salt  

  • 2 g friskkværnet Peber

  • Rasp til panering og olie til stegning

Coleslaw af spidskål og hvid quinoa

  • 0,4 kg spidskål fint snittet (2 mm)

  • 30 g rødvinseddike

  • 8 g sennep dijon

  • 4 g salt

  • 8 g sukker

  • 2 g hel kommen (IKKE SPIDSKOMMEN)

  • 200 g kogt hvid quinoa

  • 30 g Skyr

  • 25 g mayo

  • 1 g friskkværnet peber

  • Snit kålen fint.

  • Rør eddike, sennep, salt, sukker og kommen sammen og vend det i kålen.

  • Lad kålen trække på køkkenbordet en times tid.

  • Dræn kålen for væde i hulbakker.

  • Bland quinoa, skyr og mayo og vend dette med kålen.

  • Tilsmag med lidt peber.

 

Sådan gør du

Bland selleri, hvidløg, ost, persille, rasp, æg, salt og peber og rør det grundigt sammen på røremaskinen med en spade et minuts tid til en fars.

Lad farsen hvile ca 30 minutter.

Varm en stor stegepande op med olie.

Form runde, flade bøffer af farsen. 80 g per stk. Vend dem i rasp og steg dem gyldne og super sprøde i olien. Det tager ca. 10 minutter.

Saml brioche med:

15 g chilimayo på overbolle og 15 g på underbolle.

Anret 50 g coleslaw på underbollen.

Læg herpå en selleribøf.

Top op med syltede rødløg 15 g

Læg overbollen øverst og læg i en burgerlomme

Anina Kjær