Brioche boller med kartoffelmos
Det skal du bruge
20 stk.
60 g vand
60 g helæg
150 g fløde
20 g Gær
450 g Manitoba mel
20 g sukker
11 g salt
120 g kartoffelmos (rester fra varm mad)
60 g smør
Smørrelse:
10 g æggeblomme
2 g vand
Sådan gør du
Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.
Under omrøring tilsæt manitobamel.
Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.
Rør 2 minutter ved lav hastighed.
Tilsæt smør i mindre klumper mens dejen ælter ved lav hastighed.
Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca 10 minutter til den slippe skålen.
Lad dejen hæve ca 30 minutter til dobbelt størrelse.
Rul brede, flade boller a 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.
Lad hæve ca 20 minutter.
Pensl eller spay bollerne med ægge-flødeblanding.
Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.