Mimoseæg

 
Mimose-aeg2.jpg
 

Det skal du bruge

6 personer
Ca. 20 minutter

 

Æg

  • 6 æg

  • 1 spsk grov

  • sennep

  • 3 spsk

  • mayonnaise

  • 1 lille bundt dild

  • ½ citron

  • Salt og peber

Topping

  • 24 pillede rejer, gerne frosne

  • 1 bundt purløg

Tilbehør

  • Ristet rugbrød, 300 g

 

Sådan gør du

Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte. Afkøl dem med koldt vand og pil dem.

Halver æggene, tag blommerne ud og kom dem i en skål. Læg de halve kogte hvider på et fad.
Rør sennep og mayonnaise i æggeblommerne.

Skyl og hak dild til det svarer til 3 spsk. Mos det hele sammen med en gaffel til en ensartet konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kom cremen tilbage i hver æggehvide.

Skyl og hak eller klip purløg. Top med rejer og pynt med klippet purløg. Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.

Rist rugbrød og servér.

Anina Kjær