Danskernes indtag af æg

Ifølge en markedsanalyse som Landbrug og Fødevarer har fået lavet i 2019, spiser danskerne i gennemsnit 3,8 æg om ugen. Det er de 60-70-årige som spiser flest og de 18-29-årige som spiser færreste.

Billede2.png

Det er mest udbredt blandt danskere at spise op til 5 æg om ugen, og det er kun hver femte dansker som spiser 6 eller flere æg om ugen.

Kilde: Landbrug og fødevarer (2020). Positiv udvikling i æggets image. Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi og statistik.

Hvor bruger danskerne æg i deres madlavning?

De fleste danskere fortrækker at indtage æg i klassisk form, som spejlæg, blødkogt æg og hårdkogt æg. Disse klassiske forme bliver mere populære jo ældre befolkningen bliver. Røræg og pocheret æg er ikke så populære blandt 18-29-årige som bor i region Hovedstaden. Æggekagen fortrækkes hos de 60-70-årige og husstande, hvor man er 4 eller flere beboere. Tærten er mest populær hos kvinder i alderen 30-39 år og hustande med 4 eller flere beboere. Det er særligt at fortrække æg i bagning hos kvinder i alderen 40-49 år, husstand med 4 eller flere beboere og danskere i region Sjælland. Æg på rugbrød er faldet fra en 4 plads i 2017 til en 7 plads i 2019.

Kilde: Landbrug og fødevarer (2020). Positiv udvikling i æggets image. Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi og statistik.