Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Hvad står Danske Æg-mærket for?

Danske Æg- mærket sætter et højt niveau af fødevaresikkerhed, kvalitet og dyrevelfærd. Hvert led i produktionskæden har specifikke kriterier, som skal være opfyldt, og som kontrolleres årligt. Kriterierne er nærmere defineret i Danske Ægs branchekode.

 

Danske æg er af dansk oprindelse og kvalitet. Den danske landmand producerer æggene med omtanke og stolthed. Og du får kun æg fra høner opdrættet i Danmark.


Danske æg er verdens måske sikreste. Produktionen er underlagt verdens nok strammeste kontrolprogram, hvor hønerne blandt andet testes for alle typer salmonella hver 14. dag i hele produktionsperioden. Og danske æg kan garantere en ubrudt kølekæde fra landmand til køledisk.


Danske æg er ligesom andre æg præcist, som naturen har skabt dem. De er rige på protein og indeholder ifølge analyser fra DTU Fødevareinstituttet en lang række vitaminer og mineraler. FAO og WHO betegner proteinet i æg som værende af høj kvalitet, fordi biooptageligheden er høj.


Danske æg er dyrevelfærd i top. Æggene er produceret under forsvarlige forhold og med høje krav til hønernes trivsel og velfærd gennem hele produktionsperioden. I modsætning til mange udenlandske høner, bliver danske høner ikke næbtrimmede.