Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Æggets dag den 11. okt. - kom og mød os i Torvehallerne i København

Fredag den 11. oktober er det igen ”World Egg Day”, hvor der verden over bliver sat fokus på alle de fordele, der er ved at spise æg til daglig. Kom og mød os i Kbh Torvehallerne mellem kl 10 - 22.

Æg skal ikke bare være en ingrediens i madlavningen. Det skal spille en afgørende rolle, også som primær ingrediens med toastbrød, i salater eller til at spise med ske, fordi det har så mange sunde egenskaber. Et budskab som dette ligger blandt andet bag den årligt tilbagevendende ”World Egg Day”, der på fredag atter engang finder sted. I den anledning er der events verden over, som festivaler, konkurrencer og tilberedningsinstruktioner. Det gælder ikke mindst Danmark, hvor der blandt andet i Torvehallerne i København vil være mulighed for at prøve kræfter med pocherede æg, quiz og en masse information.

”Der er så mange sunde egenskaber ved æg, hvilket ikke mindst bliver bakket op i talrige ernæringsundersøgelser, at det er vigtigt at få udbredt til befolkningen at de skal sørge for at spise æg til daglig. Det er vigtigt hele året, men denne dag er en oplagt mulighed for på en nem måde at nå ud til mange. Derfor har vi arrangeret smagsprøver på pocherede æg og alle, der kommer forbi Danske Ægs stand i Torvehallerne får viden om æggets sunde egenskaber og smagsmuligheder,” fortæller Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg.

Vil udbrede æg til hele verden
World Egg Day blev i sin tid grundlagt netop for at udbrede dette kendskab. Men også som et skridt i retning af at brødføde verdensbefolkningen.

”Siden 1996 har folk over hele verden hyldet ægget og den vitale rolle det spille for verdensbefolkningens ernæring. Som industri føler vi os meget privilegerede i at producere et produkt, der kan bliver til gavn for så mange mennesker verden over, så i år på World Egg Day lover vi offentligheden at samarbejde med madorganisationer og udviklingslande om at skabe adgang til æg for alle,” siger formanden for the Internationel Egg Commission, Joanne Ivy, i en pressemeddelelse.

Mange fordele ved æg
En af grundene til at de meget gerne vil udbrede det også til de fattige lande er, at der for stort set alle ikke er nogen grund til at holde igen med at spise æg.

”Æg indeholder alle de livsnødvendige næringsstoffer med undtagelse af C-vitamin og undersøgelser viser, at der ikke er nogen grund til at holde igen med æg, medmindre man allerede har fået påvist overfølsomhed eller der er tale om ældre mennesker. Det er rigt på proteiner, vitaminer og har et højt indhold af aminosyrer samt D- og B12-vitamin. Særligt D-vitamin får danskerne ikke nok af til dagligt og her er æg en fortrinlig kilde,” siger Grethe Andersen og giver et tip til, hvordan du let kan gøre ægget til en primær ingrediens i det daglige:

”For de, der ikke allerede får et blødkogt æg om dagen til morgenmad eller en æggemad til frokost er der masser af muligheder for at bruge æg i aftensmaden. Omelet, spejlæg i biksemad eller måske som tilbehør til salat er nogle af de indlysende, men prøv også VoresMad.dks kebabæg i pitabrød eller æggefad med grøntsager og sprød rugbrødstop,” siger Grethe Andersen.

Det er slet ægge så svært.

Find opskrifterne med æg på voresmad.dk eller hent hæftet Sund og hurtig hverdagsmad med æg her