Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Året der gik

I forbindelse med projektet "Æg som en sund fødevare" har Danske Æg været aktiv i alt fra Dyrskuer og Madskoler til forskning, ernæringsmøder og ikke mindst Æggets Dag d.12 oktober 2012.

I 2011 udkom DTU Fødevareinstituttets rapport: ”Æg i Kosten og betydningen for sundhed og sygdom”. Rapporten slog fast at æg er en fødevare med mange sunde egenskaber og konkluderede at et indtag på op til 7 æg om ugen ikke fører til øget risiko for udvikling af hjerte-karsygdomme.
Denne nye og anerkendte viden, er i 2012 blevet formidlet til diætister og andre ernæringsprofessionelle via møder og hjemmesiderne hjemkundskabsforum.dk, diaetistforum.dk og voresmad.dk. Derudover har der været formidling direkte til forbrugerne på dyreskue, hvor der blandt andet er blevet uddelt materialer med information om æggets sunde egenskaber. Der er blevet serveret smagsprøver på sunde retter med æg og æggets tekniske egenskaber er blevet demonstreret. Sidst men ikke mindst var Omeletkokken Howard Helmer fra USA på besøg og demonstrerede hvor hurtigt og nemt man kan lave et helt aftensmåltid med æg.


På 4Hs madskoler har man i 2012 fået indført en hel dag, hvor der undervises i æg, sundhed og madlavningsteknik. Undervisningsmaterialet udbredes nu til alle hjemkundskabslærere og skoleelever igennem internetportalen hjemmekundskabsforum.

I Torvehallerne i København blev Æggets dag d.12 oktober 2012 fejret: Her blev der uddelt smagsprøver med æg og budskaberne om æggets sunde egenskaber blev formidlet. På Axelborg serverede chefkokken, fra Kong Hans i København, velsmagende retter med æg for en række danske madskribenter. 
             


En gennemgående aktivitet i 2012 har været at sætte æg på dagsordenen i forbindelse med udviklingen af de nye kostråd. I løbet af året er der desuden blevet arbejdet på at få æg Nøglehulsmærket, hvilket vil sige, at få æg stemplet som en sund fødevare. Dette er blevet gjort ved at spille den nye viden ind til relevante fageksperter, som er med til at bedømme fødevarer i forhold til Nøglehulsmærket. 

Alle disse aktiviteter og flere til vil Danske Æg fortsætte med i 2013.