Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Æg og klima

Fødevareministeriet har lavet en oversigt over en række fødevarers klimaaftryk, dvs. en vurdering af klimabelastningen fra ”vugge til grav”. Her er både selve produktionen, belastningen fra foder, kunstgødning, transport, forarbejdning, emballering osv. medtaget.

Nedenfor i tabellen kan du se, at æg’s CO2 belastning, sammenlignet med andre proteinholdige fødevarer, ikke er særlig stor.

 

Fødevare  kg CO2-ækv. pr. 1 kg produkt 
Sild, vild, hel, fersk  0,6 
Æg  2,0 
Kylling, hel fersk  3,1 
Torsk, filet, frossen  3,2 
Svinekød  3,6 
Ost (gul skæreost) 11,3
Oksekød 19,4

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, "Fødevarernes kilmaaftryk" (30.03.2010)