Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Æg og koagulering

Når ægget bliver kogt eller stegt, bliver æggehviden og æggeblommen stiv. Det kalder man, at ægget koagulerer.
Kogte æg, spejlæg, røræg og pocheret æg er nogle retter af æg, hvor ægget er mere eller mindre koaguleret.

Når ægget bliver kogt eller stegt, bliver æggehviden og æggeblommen stiv. Det kalder man, at ægget koagulerer. 

Kogte æg, spejlæg, røræg og pocheret æg er nogle retter af æg, hvor ægget er mere eller mindre koaguleret.

Du kan spise et råt æg, eller du kan spise et æg, der er koaguleret lidt eller meget, det vil sige, om ægget er kogt eller stegt i få eller mange minutter. Smagen af ægget kan opleves meget forskelligt, alt efter om det er tilberedt i kort eller længere tid.